Pony vakantie Nederland, België, Frankrijk en Duitsland

Waar vind ik een vakantie met ponyrijden?

Ponyvakantie in PonyparkcityAls volwassene kun je geen pony's berijden. Maar ook al kun je als ouder niet ponyrijden en zelfs al heb je geen kinderen, een kans krijgen om over pony's te leren of gewoon naar ze te kijken, kan al een heerlijke ontspannende vakantie op zich zijn. Bovendien is je kind verliefd zien worden op zijn of haar pony een moment dat je nooit meer vergeet! Maar waar kun je nu precies die unieke vakantiefoto's nemen?

Pony vakantiepark Nederland

In Ponyparkcity verblijf je met het gezin in een vakantiehuisje dat met pony komt. Wat deze plek zo speciaal en heel bijzonder maakt, is gewoon het ponyparkcity in zijn geheel. Dit vakantiepark heeft heel veel weg van Disneyworld maar dan met een overvloed aan pony's.

Pony's verschijnen niet alleen in sprookjes, maar ook in een pony vakantiepark. Ook al is een ponyvakantie misschien niet meteen de vakantie die als eerste in je opkomt, er hangen heel wat voordelen voor kinderen aan vast. In dit artikel bespreken we de voordelen van een vakantie huisje met pony en waar je een pony vakantiepark vindt in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

Pony vakantie België

De Pony Cottage van Centerparks is ongetwijfeld de meest populaire pony vakantie voor kinderen in België. Tijdens je verblijf, verzorgt je kind zijn of haar pony van A tot Z.

Pony vakantie Duitsland

Met een nieuwe hal "Ponydome", kun je in het Feldberger Hof het ganse jaar door genieten van ponyrijden! Er worden ook begeleide wandelingen in de natuur aangeboden voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kunt ook terecht voor een vakantie met pony in het Ponyhof Schanze of het Ponyland Ebentaler Hof dat een vrolijke oase is, genesteld boven de heuvels van Rüdesheim!

Pony vakantie Frankrijk

Het toeristisch ruitercentrum van Ronce-les-Bains biedt het ponyrijden aan kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar, zelfs als je kind nog nooit op een pony heeft gereden. De wandelingen vinden plaats op het strand of in het bos. Of probeer het agriturismo uit via de site farm stay planet! Er bestaat geen twijfel, hier vind je gegarandeerd een leuke boerderij met pony's!

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen ponyrijden?

Over het algemeen kunnen kinderen onder toezicht van een volwassenen beginnen met het ponyrijden vanaf het tweede levensjaar. Als jouw kind angstig is in de buurt van pony's kun je misschien eerst een ponyvakantie boeken je kind te laten kennismaken met een pony. Van zodra hij of zij zich comfortabel voelt in de buurt van pony's, kan het ponyrijden beginnen. 

Ponyrijden komt de gezondheid ten goede

Als je een vakantie huisje met pony huurt en je kinderen ziet ponyrijden, lijkt het alsof de pony al het werk doet, maar het is meer dan dat. Naast het feit dat kinderen er blij van worden, is ponyrijden een leuke en effectieve manier om je kinderen fysiek actiever te maken. Het ponyrijden vereist immers dat het lichaam de kernspieren, de binnenste dijen en de bekkenspieren volledig gebruikt om in balans te blijven.

Een ponyvakantie biedt gezond entertainment

In dit digitale tijdperk is het nauwelijks ongewoon voor kinderen, vooral degenen die in stedelijke steden wonen, om het grootste deel van hun vrije tijd binnen door te brengen achter het scherm van een computer of smartphone. Het goede nieuws is dat ponyrijden een geweldig alternatief biedt voor stationaire activiteiten zoals tv kijken of games spelen op het internet. Tijdens een ponyvakantie kunnen kinderen verbinding maken met de natuur, genieten van veel frisse lucht, gezondere gewoontes aanleren en tegelijkertijd nieuwe vrienden maken! Met als bonus misschien de liefde voor pony's en paardrijden die vaak blijvend is en vaak leidt tot een levenslange hobby.

Een vakantie met pony is een boost voor het vertrouwen van je kind

Een vakantie met ponyrijden is heel verrijkend voor je kind. Leren omgaan met een dier dat groter is dan hen, kan in het begin voor veel kinderen een uitdaging zijn. Als ze echter leren volhouden en met succes een verbinding met de pony tot stand kunnen brengen, kan dit voor je kind een behoorlijk krachtgevend moment zijn. Je kind kan het gevoel hebben dat hij of zij alles aankan waar ze mee bezig zijn of zouden willen doen.

Een vakantie met pony erbij kan de schoolprestaties van je kind verbeteren

Een studie van de Tokyo University of Agriculture naar de effecten van paardrijden met 106 kinderen van een basisschool stelde vast dat als kinderen in het zadel zitten, het cognitieve vermogen wordt verbeterd. De wetenschappers ontdekten dat de trillingen, die door een pony worden voortgebracht tijdens het rijden, het vermogen hebben om het sympathische zenuwstelsel van het menselijk brein te activeren. Maar hoe beïnvloedt dit verhoogde cognitieve vermogen de schoolprestaties van je kind? Nou, in wezen betekent het dat je kind een beter geheugen zal hebben, beter problemen zal kunnen oplossen en meer leervaardigheden zal ontwikkelen, wat hem of haar zal helpen om minder moeite te hebben met bepaalde taken op school en dus ook betere prestaties zal neerzetten. Maar dit is nog niet alles! Het doorzettingsvermogen en de aandacht die nodig zijn om uit te blinken in het ponyrijden (en later misschien in het paardrijden), kan ook overgaan op het maken van huiswerk. Omdat kinderen ‘gedwongen’ zijn om zich te concentreren en hun gedachten niet te laten afdwalen tijdens het rijden, zullen ze dit verhoogd niveau van aandacht mogelijk toepassen op andere aspecten van hun leven, zoals huiswerk maken en studeren.

Video van vakantiepark in Nederland: Ponyparkcity